Pansiyon Kayıt

05.08.2016 7911

 

 

T.C.

BEŞİKTAŞ KAYMAKAMLIĞI

ORTAKÖY ZÜBEYDE HANIM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ORTAKÖY ZÜBEYDE HANIM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ PANSİYONU

PARALI VE PARASIZ YATILILIK KAYIT KILAVUZU

 

            PANSİYON KAPASİTEMİZ

            Pansiyonumuz 104 kız öğrenci yatılı kapasitesine sahiptir.

            2016-2017 eğitim öğretim yılında 28 öğrenci alınacaktır.

 

            PANSİYON BAŞVURU TARİHLERİ

2016-2017 YILI YERLEŞTİRMEYE ESAS PUAN İLE PARASIZ YATILI ÖĞRENCİ BAŞVURU TARİHLERİ

Başlama Tarihi :15 Ağustos 2016 Pazartesi

Bitiş Tarihi      : 5 Eylül 2016 Pazartesi saat 17.00'e kadar

 

2015-2016 YILINDA PARALI YATILI KALAN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU YENİLEME TARİHLERİ

Başlama Tarihi: 15 Ağustos 2016 Pazartesi

Bitiş Tarihi      : 26 Ağustos 2016 Cuma

 

2015-2016 YILI PARASIZ YATILILIK SINAVINI KAZANAN PARASIZ YATILI ÖĞRENCİ İŞLEM TARİHLERİ

 

Tercihlerin Alınma Tarihleri: 01-14 Ağustos 2016

Yerleştirme Sonuçlarının İlanı: 25 Ağustos 2016

Kayıtların Başlama Tarihi: 25 Ağustos 2016

Kayıtların Bitiş Tarihi: 09 Eylül 2016 Cuma saat 17.00'e kadar

NOT: "Parasız yatılılık ve bursluluk kaydını kılavuzda belirtilen kayıt süresi içerisinde yaptırmayan öğrenciler bu haklarından vazgeçmiş sayılır." (2016 Parasız Yatılılık Ve Bursluluk Sınavı (PYBS) Başvuru ve Uygulama e-Kılavuzu)

 

2015-2016 YILI PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVINI KAZANAN BURSLU ÖĞRENCİ KAYITLARI

Kayıtların Bitiş Tarihi            : 30 Eylül 2016 Cuma saat 17.00'e kadar

 

 

PARASIZ YATILI ÖĞRENCİ BAŞVURUSU VE KAYIT-KABUL EVRAKLARI

 

1.      Başvuru Dilekçesi, 

Öğrencinizi parasız/paralı yatılı olarak okutmak istediğinize dair veli dilekçesi.

(Okul müdürlüğünden alınacaktır)

 

Başvuru dilekçesini indirmek için aşağıdaki linke tıklayınız.

                      dosyalar/2016_08/05115416_bavurudilekesi.docx

 

 

2.      Vesikalık fotoğraf

6 adet Öğrencinin,  1 adet annenin, 1 adet babanın,

 

3.      2016 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) veya 2016-Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve YerleştirmeSonuç Belgesi,

Öğrencinin PYBS Sonuç Belgesi (resmi onaylı olacaktır) veya okulumuzu kazandığını gösteren 2016-Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve YerleştirmeSonuç Belgesi (resmi onaylı olacaktır),

 

4.      2016 PYBS Sınavı olmaksızın parasız yatılılığa yerleştirilecek olan öğrencilerden;

a.       İlköğretimi parasız yatılı olarak tamamladığına dair öğrenim belgesi,

b.      2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamına giren ve yetiştirme yurtlarından gelen veya aynı kanunlar gereğince haklarında tedbir kararı verilmiş olan öğrenciler için, mahkeme ilamı veya halen korunmakta oldukları kuruluşların bağlı olduğu il sosyal hizmetler veya yetiştirme yurdu müdürlüklerinden alınmış koruma altında bulunduklarını gösterir resmi onaylı belge,

c.       5434 sayılı Kanun 65 inci maddesinin (d) bendine tabi kişilerin çocuklarından; anne-babasının harp malulü olduğunu gösteren belge,

d.      2330, 2453, 2566, 3713 sayılı kanunların hükümlerine tabi çocuklardan; sözü edilen kanunlardan yararlandıklarını gösteren resmi makamlardan alınacak belge,

e.       Doğal afet ve savaş gibi olağanüstü haller sebebiyle korunmaya muhtaç olanlardan; mülkü idare amirliklerinden alınacak belge,

f.        Görev yaptıkları yerleşim birimlerinde çocuklarının devam edeceği düzeyde (herhangi bir ortaöğretim) okulu bulunmayan öğretmen çocuklarından; görevli olduğu il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerinden alınacak görev yaptıkları yerde çocuğunu okutacak düzeyde okul bulunmadığını gösteren belge,

 

5.      Burslu ise mezun olduğu okuldan burslu olduğuna dair resmi onaylı belge, (burslu öğrenci aynı anda hem bursluluktan, hem de parasız yatılılıktan yararlanamaz)

 

6.      Sağlık Raporu

Yatılı okumasına engel olacak bulaşıcı veya kalıcı hastalığının bulunmadığına dair tek hekim tarafında düzenlenecek Sağlık Raporu (Aile Hekimliğinden alınabilir.) Doktorun

" Pansiyonda yatılı olarak kalmasında sakınca yoktur." ibaresi olmalıdır. Ayrıca düzenli kullandığı ilaçları veya kalıcı bir rahatsızlığı, hastalığı varsa bunu belgelendiren rapor, belge getirilecektir.

 

7.      Disiplin Durum Belgesi

Mezun olduğu ilköğretim okulundan alınacak tasdikname ile uzaklaştırma veya daha ağır bir disiplin cezası almadığını gösteren resmi belge

 

8.      Nüfus Cüzdanı Fotokopileri, (Öğrenci ve Anne-Baba )

Öğrenciye ait 2 adet, öğrenci anne-babasına ait 1 adet T.C. Kimlik No. lu nüfus cüzdanı fotokopisi

9.      Vukuatlı Aile Nüfus Kayıt Örneği

Tüm aile fertlerini gösteren belge Nüfus Müdürlüğünden alınacaktır.

 

10.  İkametgah belgesi

Nüfus Müdürlüğünden veya Mahalle Muhtarlığından alınabilir.

 

 

 

11.  Öğrenci Ailesinin maddi durumunu gösteren beyanname EK 1

Maddî imkânlardan yoksun bulunmak (Bunun için ailenin 2015 yılı yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın 2016 Malî Yılı için tespit edilen 7.529,40 TL (yedi bin beş yüz yirmi dokuz Lira kırk Kuruş)'u geçmemesi gerekir. Geliri bu rakamı geçenlerin, 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 3/7/2005 tarihli ve 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında yer alanlar hariç, hangi kontenjan grubunda olursa olsun parasız yatılı olarak pansiyondan yararlanamayacaklardır.)

Öğrenci velisi maddi imkânlardan yoksun ise -Ailede kişi başına düşen  yıllık gelir 7.529,40 TL (yedi bin beş yüz yirmi dokuz Lira kırk Kuruş)'un (2016 PYBS Kılavuzu) altında- ve öğrencisini Parasız Yatılı olarak okutmak istiyorsa durumunu belirten EK 1 Beyannameyi doldurarak kayıt esnasında verilecektir. Öğrenci Ailesinin maddi durumunu gösteren beyanname (EK 1)´ nin doldurulmasıyla ilgili açıklama aşağıda belirtilmiş olupveli tarafından aşağıdaki açıklamalara göre doldurulacak ve beyannamenin içeriğinde belirtilen ilgili makamlara onaylatılarak gerekli ek belgelerle birlikte, EK 1 beyanname okul müdürlüğümüze verilecektir.

 

Ek-1 Belgesini indirmek için aşağıdaki linke tıklayınız

 

dosyalar/2016_08/05114736_ek1madddurumbeyannames.docx

 

PARALI YATILI ÖĞRENCİ KAYITLARI VE KAYIT-KABUL EVRAKLARI

Paralı yatılı öğrenciler de, parasız yatılı öğrenci kayıt evraklarında istenilen tüm evrakları kayıt esnasında teslim edecek olup Ortaöğretim yerleştirme puan üstünlüğüne göre kontenjan miktarına göre, pansiyondan yararlanmakta olup aşağıda belirtilen ücretleri ödemek zorundadırlar.

Ailenin 2015 yılı yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın 2016 Malî Yılı için tespit edilen 7.529,40 TL (yedi bin beş yüz yirmi dokuz Lira kırk Kuruş)'u geçtiği takdirde, pansiyonun kontenjanı dahilinde öğrenci paralı yatılı olarak kalabilir. Paralı yatılı öğrencilerden her yıl Bütçe Kanunu ile tespit edilen ücret alınır.

Paralı yatılı öğrencilerden ücretler ilk taksit öğrencinin pansiyona kayıt olduğu gün, ikinci, üçüncü ve dördüncü taksitler ise Kasım, Ocak, Mart aylarının ilk on günü içinde olmak üzere dört taksitle alınır. Taksitini zamanında ödemeyen öğrencinin paralı yatılı öğrencilikle ilişiği kesilir. Pansiyon Ücreti makbuz karşılığında elden alınacaktır.

 

Paralı Yatılı Öğrencilerin Pansiyon Taksitleri

 

2016 mali yılı için Milli Eğitim Bakanlığı Pansiyon Ücretlerini Gösterir M cetveline göre Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Okulları Pansiyonu yıllık ücreti 2815.00 TL (İki Bin Sekiz Yüz On Beş Lira)´dir.

 

1.      Taksit, pansiyona kayıt esnasında: 703,75 TL

2.      Taksit, 1-10 Kasım 2016 tarihleri arasında:  703,75 TL

3.      Taksit, 1-10 Ocak 2017 ( 2017 Bütçe Kanununda belirtilecek ücret üzerinden alınacaktır.)

4.      Taksit, 1-10 Mart 2017    ( 2017 Bütçe Kanununda belirtilecek ücret üzerinden alınacaktır.)

 

 

AİLE MADDİ DURUMUNU GÖSTEREN BEYANNAME (EK-1)' in DÜZENLENMESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

 

1. Veli Memur İse

2015 yılına ait (1 Ocak- 31 Aralık 2015) yıllık toplam gelirinizi gösterir belge (Maaş, Ek ders, döner sermaye, ikramiye, nafaka, vs hepsi yazılacaktır.) Anne-Baba çalışıyor ise her ikisi için de ayrı ayrı olacaktır. Kendiniz maaşlı olup, eşiniz çalışmıyorsa 2015 yılına ait Tedavi Beyannameniz ve Ayrıntılı Maaş Bordrosunda AİLE YARDIMI aldığı belgelendirilecektir.

  EK-1 belgesinin onay bölümü kurum müdürünüz tarafından onaylanacaktır.

 

2. Veli İşçi İse

2015 yılına ait bağlı olduğunuz MUHASEBE BÜROSUNCA onaylanarak alınacak bir yıllık toplam gelirinizi gösterir belge. Anne-Baba çalışıyor ise her ikisi için ayrı ayrı alınacaktır.

EK-1 belgesinin onay bölümüm kurum müdürü tarafından onaylanacaktır. Özel sektörde işçi ise bağlı olduğu muhasebeden onaylanacaktır.

 

3. Veli Emekli İse,

2015 yılına ait MAAŞ ALDIĞINIZ BANKANDAN aylar itibariyle yıllık toplam maaş dökümünüzü gösterir belge. Anne-Baba emekli ise her ikisi için ayrı ayrı olacaktır.

EK-1 Onay kısmı bölümü ilgili banka yetkilisince onaylanacaktır.

 

4. Veli Esnaf İse,

1. SGK'ya kayıtlı olmayıp maaş almadığına dair belge (SGK'dan alınacaktır.)

2. Serbest Meslek Sahibi ise; vergi dairesinin adı, adresi ve hesap numarası belirtilen, basit yada gerçek usulde vergiye bağlı olan mükelleflerin bir önceki yıla ait (2015)gelir vergisi matrahını gösteren belge. Ayrıca Ticari Gelir Bildirim Belgesi, Vergi Levhanızın Fotokopisini de belgenize ekleyiniz. Serbest meslek sahibi olup, eşiniz çalışmıyorsa SGK'dan eşinizin kaydı olmadığını dair resmi yazı.

3. Hem emekli hem de serbest meslek sahibi iseniz, emekliliğinizi aylık gelir kısmına, vergi levhasında gözükecek geliri ailenin diğer gelirleri bölümüne işleyiniz (Özel muayenesi olan doktor vs. aynı işlemi yapacaktır.)

EK-1 belgesinin onay bölümü vergi dairesi, muhasebe birimi tarafından onaylanacaktır.

 

5. Veli Çiftçi İse,

1. SGK'ya kayıtlı olmayıp maaş almadığına dair belge (Anne-Baba için ayrı ayrı yapılacaktır.)

2. Tarım Müdürlüğü tarafından ailenin bir yıllık gelir durumunu gösteren belge (2015 yılı)

EK-1 belgesinin onay bölümü Tarım Müdürlüğü muhasebe birimi tarafından onaylanacaktır. Anne-Baba çiftçi ise her ikisi için ayrı ayrı olacaktır.

 

6. Velinin Herhangi Bir İşi Yok İse (Ev Hanımı Anneler için de alınacaktır.)

            1.SKG'dan kuruma kayıtlı olmayıp maaş almadığına dair belge

2.Maliye'den Vergi mükellefi olmadığına dair belge

3.Tarım Müdürlüğü'nden "Üzerine kayıtlı herhangi bir arazi bulunmamaktadır" belgesi

 

Yukarıdaki ibareleri taşıyan yazılar alındıktan sonra aşağıdaki şekilde Mahalle Muhtarından

EK-1 belgesi onaylatılacaktır. Mahalle Muhtarı EK-1 belgesinin Gelirler Bölümüne; "Yukarıda adı soyadı yazılı kişi serbest iş yapmakta olup 2015 yılı yıllık geliri ...............TL dir." diyerek onaylayacaktır.

 

7. Diğer Gelirler

1.      EK-1 de, eş ve 18 yaşını doldurmuş çocuklardan ÇALIŞMIYOR işaretli olanlar için eş için çalışmadığına dair belge (SGK' dan alınacak) ve çocuklar için Öğrenci Belgesi ekleyeceklerdir. çalışan çocuklar için de çalıştıkları kurumlardan alacakları belgeler de eklenecektir.

2.      Yasal olarak bakmakla yükümlü olduğunuz (velinin anne babası dahil) kimselerin Mahkeme Kararlarını ve Tedavi Yardım Beyannameniz ile ilgili belgeyi ekleyiniz.

3.      Ailenizin kira v.b. geliri gibi diğer gelirleri EK-1 de ilgili kısımlara işleyiniz.

 

EK-1 Aile Maddi Durumu Gösterir Beyanname istenilen belgeler arasındaki en önemli belgedir ve yukarıda sayılan ekleri ilişkili kurumlardan alınacak ve belgenin sağ alt kısmı aşağıdaki kurumlara mutlaka onaylatılacaktır.

 

a.Çalışmayanlar durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla (SKG'dan) EK-1'i Mahalle Muhtarına,

b.Çiftçi geliri olanlar Köy/Mahalle Muhtarına,

c.Ücretliler ve Maaşlılar çalıştıkları kurum amirine,

d.Emekliler ilgili banka şubesine veya SGK'ya,

e.Serbest Meslek Sahipleri bağlı oldukları vergi dairesine onaylatıp mühürleteceklerdir.

 

İlköğretim Ve Ortaöğretim Kurumlarında Parasız Yatılılık, Burs Ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliği

Maddi durum araştırması

Madde 32 – (1)  Parasız yatılılık ve bursluluk sınavına başvuru veya kayıt ve kabul süresinde, ihtiyaç duyulduğunda ailenin maddi durumunu gösteren beyanname ve eklerindeki bilgiler, öğrenim gördükleri okul müdürlüğünce ilgili yerlerden araştırılır. Bu araştırmanın sonucuna göre, velinin ailenin maddi durumunu gösteren Beyannamede (EK-1) belirttiği fert başına düşen yıllık gelir miktarı, içinde bulunan mali yılda belirtilen limitten fazla ise yanlış beyanda bulunan öğrenci velisi hakkında yasal işlem yapılma üzere durum ilgili makamlara bildirilir. Bu işlem sonucunda velinin yanlış beyanda bulunduğunun tespiti durumunda öğrenci başvurusu ile parasız yatılılık veya bursluluk hakkı iptal edilir." denilmektedir.

 

 


 

OKUL İLETİŞİM BİLGİLERİ

 

Dereboyu Cad. No: 24 Ortaköy - İstanbul

Tel: 0212-2614201

Pansiyon Müdür Yardımcısı: 0212-2614201  Dahili: 115

OKUL Belge geçer: 0212-2614936

PANSİYON Belge Geçer: 0212 2588696

e-mail: info@zubeydehanimakml.k12.tr

www.besiktaszubeydehanim.meb.k12.tr