2020-1-TR01-KA229-092253_1 Long live cultural diversity!

13.10.2023 113

Avrupa Birliği Erasmus+ programı kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilip, finanse edilen projemiz, Ortaköy Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Lisesi koordinatörlüğünde, Hırvatistan, İtalya, Kuzey Makedonya, Portekiz ve Yunanistan’dan ortak okullarımız ile birlikte yürütülmüştür.

Projemiz, kültürel mirasımız ve kültürel çeşitliliğin farkındalığını arttırıcı, etkinliklerle, öğrencilerin kültürel, iletişimsel, dilsel yeterliliklerini, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak dijital ve sosyal becerilerini geliştirmeyi hedeflemiştir. Ortak okulların iyi uygulamalarını paylaşarak, okullarımızın eğitim ve öğretim yöntemlerinin kalitesini geliştirici çalışmalar yapılmıştır. Türkiye hareketliliğinde, kültürel mirasımızın tanıtımı, korunması üzerine sunum, seminer, atölye çalışması ve dijital araçların kullanımı üzerine proje afiş çalışmaları yapılmıştır. Ebru sanatının ustası tarafından verilen atölye çalışmasında proje katılımcılarımız bilgi ve deneyim kazanmıştır. Kültürümüzde önemli bir yeri olan Aşure tatlısının, tarihçesi ve geleneğimizdeki yeri anlatılarak, aşure ikramı yapılmıştır.  Sultanahmet Meydanı, Topkapı Sarayı, Arkeoloji Müzesi, Yerebatan Sarnıcı ve Ayasofya Cami ziyareti ile Türk kültürünü ve tarihini yakından tanıma fırsatı bulmuşlardır.

04-10-202304-10-2023