Radyo-Televizyon Alanımızın Tanıtım Haberi

Radyo-Televizyon Alanımızın Tanıtım Haberi

02.07.2019 2091

Radyo-Televizyon Alanımızın Tanıtım Haberi

Radyo-Televizyon Alanımızın Tanıtım Haberi 

Radyo Televizyon Alanı Hakkında

Radyo-Televizyon, proje çerçevesinde, sanal ve gerçek nesnelerin tasarımını yapma, tasarımları üç boyutlu olarak canlandırma ve canlandırmayı izlenebilir gösteri olarak hazırlama, kuruluşlar ve yapım şirketlerinde program yapım öncesi, çekim aşaması ve çekim sonrasında içerikle ilgili işleri ve idari işleri yürütme, temel düzeyde teknik cihazları kullanma, araç gereçleri kullanarak stüdyo, çekim platosu ve çekim yapılabilecek her yerde ekip çalışması içinde görüntüleri kamera ile kaydetme, radyo-televizyon ve prodüksiyon kuruluşları ile organizasyonlarda kurgu yapma, ses ve ışık cihazlarını kullanma, yönetmenin talimatlarına göre teknik işleri yürütme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Radyo-Televizyon Yayıncılığı alanı, kamu sektörü ve özel sektör kurum ve kuruluşlarının iletişim faaliyetlerinde hizmet ürettiği bir alandır. Bu alanda radyo, televizyon, sinema ve prodüksiyon (yapım) şirketleri, reklam ajansları, haber ajansları vb. faaliyet göstermektedir. 

Radyo-Televizyon alanında çalışmak isteyenler, televizyon programı yapım ve basın- yayın sektöründe, kamuya ait veya özel radyo-televizyon kuruluşlarında, sinema sektörüne ait film stüdyolarında, prodüksiyon şirketlerinde, video kuruluşlarında, reklam ajanslarında görev yapabilirler.

YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI

 

Radyo-televizyon

Öğretim Programları

Öğretim süresi

ÖNLİSANS Basım ve Yayın Teknolojileri 2
Basın ve Yayıncılık 2
Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon 2
Fotoğrafçılık ve Kameramanlık 2
Görsel İletişim 2
Halkla İlişkiler ve Tanıtım 2
Marka İletişimi 2
Medya ve İletişimi 2
Radyo ve Televizyon Programcılığı 2
Radyo ve Televizyon Teknolojisi 2
Reklamcılık 2

Radyo-televizyon

Öğretim Programları

Öğretim süresi

LİSANS Basım Teknolojileri 4
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık 4
Yeni Medya 4
Televizyon Haberciliği ve Programcılığı 4
Rekreasyon Yönetimi 4
Medya ve İletişim Sistemleri  

 

DAL PROGRAMLARI, TANIMLARI VE AMAÇLARI

1. GRAFİK-ANİMASYON Tanımı: Grafik animasyoncunun sahip olması gereken, bir proje çerçevesinde, sanal ve gerçek nesnelerin tasarımını yapma, tasarımları üç boyutlu olarak canlandırılma ve canlandırmayı izlenebilir gösteri olarak hazırlama yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Grafik-animasyon mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

2. KAMERAMANLIK Tanımı: Kameramanın sahip olması gereken, araç-gereçleri kullanarak stüdyo, çekim platosu ve çekim yapılabilecek her yerde ekip çalışması içerisinde görüntüleri kamera ile kaydetme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Kameramanlık mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

3. TEKNİK YAPIM YAYIN Tanımı: Teknik yapım, yayın elamanının sahip olması gereken, radyo-televizyon ve prodüksiyon kuruluşları ile organizasyonlarda kurgu yapma, ses ve ışık cihazlarını kullanma, yönetmenin talimatlarına göre teknik işleri yürütme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Teknik yapım, yayın elemanının yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır