El İzi Projesi

Ortaöğretim öğrencileri ile Özel Eğitim sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin birlikte resim ve sanat atölye çalışmalarının gerçekleştirildiği ´´EL İZİ´´ projemizin okulumuzdaki duvar çalışması tamamlandı.

29.04.2015 4828

Ortaköy Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

/ RAM / Şair Mehmet Emin Yurdakul İlköğretim Okulu

El İzi Projesi

Projenin Amacı, Ortaköy Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje grubu öğrencilerimizin kendilerinden farklı öğrenme potansiyelleri olan, özel eğitim tanı kriterlerine göre özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler olarak belirlenmiş dezavantajlı bir grupla çalışmalarının sağlanmasıdır. Bu çalışma sırasında lise grubunda yer alan öğrencilerde farklılıkların, empati kurma gerekliğinin ve avantajlı konum farkındalığının yaratılması, yaratılan bu farkındalıkla
toplumlarda avantajlı grupların dezavantajlı gruplara karşı görev ve sorumlulukları olduğu duyarlılığının kazandırılması, gerçek iletişimin ancak yüz yüze yapılabildiğinin farkına varılması ve bu durumundan yararlanılmasıdır.

el iziel iziel iziel iziel iziel iziel iziel iziel iziel iziel iziel izi

PROJE EKİBİ

Koordinatör Öğretmenler:

Zeynep Hanbey

Selda Ayşe Güleç

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi,  Fotoğraf Bölümü Öğrencileri:

Fikret Karaman,  Nazlı Moral

Ortaköy Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri:

Esra Köroğlu, Beritan Kara, Şüheda Meral, Nida Meral,

Fatmagül Şener, Merve Borikır, Aleyna Üstüntaş, Hilal Buse Topal, Dilan Durmiş

Şair Mehmet Emin Yurdakul İ.Ö.O. Öğrencileri:

Yiğit Alp Kuş, Bilal Ercan Al, Azra Ayoğlu