Kaliteli Erken Çocukluk Eğitimi İçin Avrupa Stajı

Kaliteli Erken Çocukluk Eğitimi İçin Avrupa Stajı

Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus + Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği programı kapsamında KALİTELİ ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ İÇİN AVRUPA STAJI adlı projeyi; proje sahibi okul olan Beşiktaş Levent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile birlikte proje ortak okulu olarak Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ile  gerçekleştirilmekteyiz

 

15.04.2015 4224

  

KALİTELİ ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ AVRUPA STAJI

 

AB Proje1AB Proje1AB Proje1AB Proje1

 

 

 

ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME

 

Kaliteli Erken Çocukluk Eğitimi İçin Avrupa Stajı 2014-1-TR01-KA102-006186

 

21.10.2014 tarihinde Kaliteli Erken Çocukluk Eğitimi İçin Avrupa Stajı projesi için öğrenci bilgilendirme toplantısı okulumuz teknik müdür yardımcısı İbrahim Kiriş başkanlığında ve okul öncesi eğitimi öğretmenleri eşliğinde yapıldı.Yapılan toplantıda projeninin konusu,projenin içeriği, kapsamı,öğrenci seçimi ile ilgili bilgilendirme yapıldı ve sunu izlettirildi.

 

VELİ BİLGİLENDİRME

 

22.10.2014 tarihinde öğrenci velileri ile Kaliteli Erken Çocukluk Eğitimi İçin Avrupa Stajı projesi için veli bilgilendirme toplantısı Okul teknik müdür yardımcımız İbrahim Kiriş başkanlığında ve okul öncesi eğitimi öğretmenleri eşliğinde yapıldı.Yapılan toplantıda projeninin konusu,projenin içeriği, kapsamı,öğrenci seçimi ile ilgili bilgilendirme yapıldı ve sunu izlettirildi.

 

KOMİSYONUN ÖĞRENCİ SEÇİMİ

 

22.10.2014 ve 23.20.2014 tarihinde okulumuz teknik müdür yardımcısı İbrahim Kiriş başkanlığında ve okul öncesi eğitimi öğretmenleri olan Azize Şenay Kiriş,F.Perihan Gökçe,Güler Aydın,Sevgi Kunduracı,Aynur Birkan,Gülbahar Koç,Hatice Coşkun,Aslıhan Ağaoğlu ile değerlendirme kurulu oluşturularak öğrenci seçimi titizlik ile yapıldı.

 

KATILIMCILARIN İLANI

 

24.10.2014 tarihinde seçilen asil ve yedek öğrencilerin listesi okulumuz internet sitesinde duyuruldu.

 

27.10.2014 tarihinde itibaren seçilen asil ve yedek öğrenciler gerekli evrakları getirmeye başladılar.Öğrenci seçiminde formlarında yanlış bilgi veren öğrencilerin puanları yeniden hesaplanarak asil ve yedek liste yeniden oluşturuldu.

 

KATILIMCI ÖĞRENCİ TOPLANTISI

 

04.11.2014 tarihinde seçilen asil öğrencilerle birlikte Kaliteli Erken Çocukluk Eğitimi İçin Avrupa Stajı projesi için yapılacak olan hazırlıklar ve araştırma konuları ile ilgili bilgi verildi.

 

 

 

 

 

anaokulKALİTELİ ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ İÇİN AVRUPA STAJI KALİTELİ ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ İÇİN AVRUPA STAJI KALİTELİ ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ İÇİN AVRUPA STAJI KALİTELİ ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ İÇİN AVRUPA STAJI

 

 

KALİTELİ ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ İÇİN AVRUPA STAJI İÇİN

ÖĞRENCİLERİMİZ ALMANYA´DA

 

 

 

            Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus + Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği programı kapsamında KALİTELİ ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ İÇİN AVRUPA STAJI adlı projeyi; proje sahibi okul olan Beşiktaş Levent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile birlikte proje ortak okulu olarak Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ile  gerçekleştirilmektedir.

 

            12 Nisan 2015 - 25 Nisan 2015 tarihleri arasında okulumuz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı öğretmenlerimiz Hatice COŞKUN ve Aslıhan AĞAOĞLU refakatinde 12. ve 11. sınıf öğrencilerimizden oluşan 20 öğrencimiz, proje eğitimini Almanya ülkesinin Berlin şehrindeki Sektörün kuruluşlarında uygulamalı olarak alacaklardır.

 

 

 

 

            Projemizin amacı;

 

•      Okulumuzun yer aldığı bölgelerin demografik yapısından kaynaklanan farkları ortadan kaldırmak.

 

•      Okulumuzda eğitim alan kız öğrencilerimizin istihdam edilmeleri için gereken yetkinlikleri sağlamak

 

•      Kız öğrencilerin sektördeki dezavantajlarını ortadan kaldırmak için ilk adımı atmak

 

•      Öğrencilerin eğitim yeterliliklerini arttırmak

 

•      Erken çocukluk eğitiminin ülkemizdeki seviyesinin artması için ülkemize katkıda bulunmak

 

•      Öğretmen yetiştirmedeki sorunlara çare aramak

 

•      Eğitim standartı eksikliklerini gidermek için ilk adımı atmak

 

•      Ülkemizin erken çocukluk eğitimi gelişimine sürdürülebilir katkı sağlamak

 

•      Sektörün ihtiyaçları ile mezunların ihtiyaçlarının arasında köprü işlevi görmek,

 

•      Katılımcılarımıza Hazırlık ve hareketlilik faaliyetleri süresince kendilerini daha iyi ifade etmeleri için gerekli olan dil eğitimi ile uluslararası kaynakları kullanabilme yetilerini arttırabilmek,

 

•      Takım halinde çalışabilme yetisi geliştirmelerini sağlamak ve özgüvenlerini arttırmak,

 

•      Kültürlerarası farklılıklara aşina olmalarını sağlayarak farklı olanla iletişim kurabilmelerini ve bireysel özelliklerini keşfetmelerini sağlamak,

 

•      Mesleki becerilerin ve dilsel becerilerin devingenliği sayesinde Avrupa iş gücü piyasasına katkı sağlamak,

 

•      Kurumlar arasında iş birliği sağlayarak mesleki eğitim uygulamaları hususunda uluslar arası uyumluluk sağlamak,

 

•      Etkin öğrenme kavramını pekiştirmeleri, dezavantajlı gruplarla çalışma deneyimi geliştirmesi, erken çocukluk döneminde bireyle iletişim kurabilme becerilerini geliştirmesi beklenmektedir.

 

•      Yine katılımcılarımıza verilecek olan derslerde kökeni ABD ve Avrupa olan yaklaşımlardan High Scope ve Head Start Eğitim Modelleri, Montessori Eğitim Modeli, Hollanda OSTAP Programı, Almanya Sosyal Öğrenme Modeli, Primary Years Programme gibi yaklaşımlar hakkında da bilgi edinmeleri ve bazı temel kavramları öğrenmeleri beklenmektedir.

 

•      Alacakları eğitim ve mesleki deneyim sayesinde daha kolay istihdam edilebilme,

 

•      Mesleki alanları ile ilgili yabancı dilde terminoloji kullanımı,

 

•      Farklı kültürlerden insanların bulunduğu ortamlarda güven odaklı iletişim geliştirme,

 

•      Farklı kültürler hakkında bilgi edinme ve empati kurabilme,

 

•      Takım çalışması, görev paylaşımı ve birlikte çalışabilme,

 

•      Sorumluluk alma ve bağımsız hareket edebilme, Özgüven,

 

•      Uluslararası seyahat, bir Avrupa ülkesinde yaşam deneyimi ve farkındalık kazanmak.

 

 

 

            Proje Öğrencilerimiz hareketliliklerini gerçekleştirmeden önce; 48 saatlik yabancı dil kursu ile yabancı dillerini geliştirmişleri sağlandı.

 

            Proje refakatçi öğretmenlerince, yurt dışındaki staj eğitimleri içeriği ile ilgili bilgilendirmeler, uyum ve kurallara ilişkin seminer gerçekleştirildi.

 

            Proje katılımcı öğrenci velilerimize, öğrencilerimizin yurt dışındaki stajlarının içerikleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

           

 

 

 

 

 

"Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Türkiye Ulusal Ajansı, http://www.ua.gov.tr) yürütülen Erasmus+ Programı (Hayatboyu Öğrenme veya Gençlik Programı) kapsamında ve Avrupa Komisyonu´ndan sağlanan hibeyle gerçekleştirilmiştir. Ancak burada yer alan görüşlerden Türkiye Ulusal Ajansı veya Avrupa Komisyonu sorumlu tutulamaz."