Online Radyo Yayıncılık Eğitimi

10.07.2015 5615

onlineonlineonlineonlineonlineonlineonline

ONLINE RADYO YAYINCILIK EĞİTİMİ PROJEMİZ AVRUPA´DA TAMAMLANDI

İstanbul Beşiktaş-Ortaköy Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin, Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı´nca Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği eylemi türünde Erasmus + programı kapsamında "ONLINE RADYO YAYINCILIK EĞİTİMİ" adlı projesi, Radyo Televizyon Alan´ın 30 öğrencisi ile 24 Mart 2015 - 7 Nisan 2015 ve 09 Mayıs 2015 - 23 Mayıs 2015 tarihleri arasında Portekiz´in Radyo Yayıncılık Sektörü kuruluşlarında gerçekleştirilmiştir.

Okul Müdürü Gülden CEVAHİR Proje ile; Okulumuz Radyo Televizyon Alanı öğrencilerinin Online Broadcasting (İnternet Yayıncılığı) alanında, online radyo yayıncılığı konusunda öğrencilerimizin teknik becerilerini geliştirmeleri, deneyim kazanmaları ve çalışma ortamını görerek kendilerini geliştirmelerinin amaçlandığını, çağımızın vazgeçilmez iletişim araçlarından radyonun sektördeki gelişime destek olabilecek kalifiye elemanların yetiştirilmesinin hedeflendiğini belirtmiştir.

Radyo Televizyon Alanı öğretmenlerinden Cevdet KORKMAZ ve Cemal AĞAÇ ise, Proje uygulaması sonunda öğrencilerimiz; bir radyo programı nasıl yapılır, radyo yayın araçları ve bu araçlar hakkında temel bilgiler, radyo stüdyo yayını teknik bilgilerinin online radyo yayını üzerine aktarılmasına dair bilgiler ve pratik kazanma, Online radyo program yapımında kullanılacak olan Windows Media Encoder bilgisayar programının kullanımına dair bilgiler aldıklarını belirtmişler, projenin uygulamasına katılan öğrencilerin, mesleki kazanımlarının yanı sıra Yabancı Dillerini geliştirdiklerini ve farklı ülke kültürlerini tanımaya imkan bulduklarını dile getirmişlerdir.

'Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Türkiye Ulusal Ajansı, http://www.ua.gov.tr) yürütülen Gençlik Programı kapsamında ve Avrupa Komisyonu´ndan sağlanan hibeyle gerçekleştirilmiştir. Ancak burada yer alan görüşlerden Türkiye Ulusal Ajansı veya Avrupa Komisyonu sorumlu tutulamaz'.